3626
10:52
27.02.2023

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri Başvuruları Başladı. Son gün 21 Kasım 2022 Detaylı bilgi için tıklayınız.

TÜBİTAK KİMDİR?

TÜBİTAK Projesi Yapmak İstiyorum Ama Hangilerine Başvurabilirim?

TÜBİTAK Bilim Toplum Programları Hangileridir?

Bilim ve Toplum Programları 2021 Başvurularına Nereden Ulaşabilirim?

31-10-20224006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı Başvuruları

İzleyicilerden Talep Edilen Hususlar

Proje İle İlgili Nereden Destek Alabilirim?

31-10-2022TÜBİTAK 2204 A - B - C Projeleri Tanıtım Sunusu

31-10-20222023 DÖNEMİ  TÜBİTAK 2204 ARAŞTIRMA PROJE YARIŞMALARI ÇAĞRI DUYURULARI YAYINLANDI


TÜBİTAK KİMDİR?

Toplumumuzun yaşam kalitesinin artmasına ve ülkemizin sürdürülebilir gelişmesine hizmet eden, bilim ve teknoloji alanlarında yenilikçi, yönlendirici, katılımcı ve paylaşımcı bir kurum olma vizyonunu benimseyen TÜBİTAK, akademik ve endüstriyel araştırma geliştirme çalışmalarını ve yenilikleri desteklemek, ulusal öncelikler doğrultusunda Araştırma-Teknoloji-Geliştirme çalışması yürüten Ar-Ge enstitülerini işletme işlevlerinin yanı sıra, ülkemizin Bilim ve Teknoloji politikalarını belirlemekte ve toplumun her kesiminde bu farkındalığı artırmak üzere kitaplar ve dergiler yayınlamaktadır. Bilim insanlarının yurt içi ve yurt dışı akademik faaliyetleri burs ve ödüller ile desteklenmekte, özendirilmekte, üniversitelerimizin, kamu kurumlarımızın ve sanayimizin projeleri fonlanarak, ülkemizin rekabet gücünün artırılması hedeflenmektedir.

Misyon ve Vizyon

Misyonu

"Ülkemizin ve insanlığın güvenlik, sağlık, refah, huzur ve sosyal gelişimi için;

·         Ulusal bilim, teknoloji ve yenilik ekosistemini desteklemek,

·         Bilim tabanlı teknoloji ile katma değeri yüksek ürün ve hizmetler geliştirmek, 

·         Bu amaçlara yönelik nitelikli bilgi üretimi ve nitelikli insan kaynağı geliştirilmesini sağlamak."

 

Vizyonu

"Çığır açıcı bilimsel atılımlarla Türkiye'nin milli teknoloji hamlesine ve dönüşümüne liderlik edecek öncü kurum olmak"

Detaylı Bilgi İçin  https://www.tubitak.gov.tr/

 

Menüye Dön

TÜBİTAK Projesi Yapmak İstiyorum Ama Hangilerine Başvurabilirim?

Tübitak programlarına başvurmak istiyorsanız ve hangi programa başvurabileceğinizi bilmiyorsanız; destek türü, kişi türü, kapsam, eğitim durumu ve kuruluş türü gibi bilgileri girerek size en uygun programı bulabilirsiniz. Bunun için TÜBİTAK Başvuru Kılavuzu https://kilavuz.tubitak.gov.tr/

ÖNEMLİ NOT: TÜBİTAK projelerine başvuru yapmak için öncelikle ARBİS ( Araştırmacı Bilgi Sistemi) kaydınızı oluşturmalısınız. ARBİS kaydınızı tüm bilgiler eksiksiz ve güncel olacak şekilde yapınız. ARBİS girişi için https://arbis.tubitak.gov.tr/

Menüye Dön

TÜBİTAK Bilim Toplum Programları Hangileridir?

 

4003 - Bilim Merkezi Kurulması Destek Programı

4004 - Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları

4005 - Yenilikçi Eğitim Uygulamaları

4006 - TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı

4007 - Bilim Şenlikleri Destekleme Programı

4008 - Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı  

5000 - Dijital İçerikli Açık Ders Kaynakları Destekleme Programı

 

 

Menüye Dön

Bilim ve Toplum Programları Başvurularına Nereden Ulaşabilirim?

Toplumda bilim ve teknoloji kültürünün ve iletişiminin geliştirilmesini amaçlayan bilim ve toplum projeleri çağrı metinleri yayınlandı.

2007 yılından bu yana Bilim ve Toplum Başkanlığı tarafından yürütülen programlar ile toplumun farklı kesimlerine yönelik bilimsel etkinlikler yapmayı hedefleyen projeler desteklenmektedir. Bu çerçevede desteklenen projeler ile yüzbinlerce vatandaşımız ülkemizin tüm illerinde bilimsel prensipleri deneyimleyerek keşfedebileceği etkinliklere katılım sağlayabilmektedir.

 

Başvuru şartları ve ayrıntılı bilgi için aşağıda yer alan program sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.

·         4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı ile ilgili ayrıntılı bilgi ve başvuru şartları için: http://tubitak.gov.tr/4004

·         4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı ile ilgili ayrıntılı bilgi ve başvuru şartları için: http://tubitak.gov.tr/4005

·         4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı ile ilgili ayrıntılı bilgi ve başvuru şartları için: http://tubitak.gov.tr/4007 
   4008 - Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı  https://tubitak.gov.tr/sites/default/files/27070/4008_proje_hazirlama_kilavuzu_2022.pdf

 

4004, 4005, 4007 ve 4008 programlarına başvuru ekranı için https://bilimtoplum-pbs.tubitak.gov.tr/

Menüye Dön

 

4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları için Nereye ve Nasıl Başvurabilirim?

 

Programa başvurular; 

4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı başvuru süresi 27 Nisan Perşembe günü saat 17:30'a kadar uzatılmıştır.

4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı 4006-A ve 4006-B çağrıları ile ilgili detaylı bilgi için https://bilimiz.tubitak.gov.tr/bilimFuariBasvuru.htm 

ARBİS bilgileri ile yapılacaktır.

Bilim Fuarları Destekleme Programına aşağıdaki kurumlar başvuru yapabilir:

  • 5-12. sınıflar arasında eğitim öğretim hizmeti veren devlet okulları 
  • Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) 
  • Öğretim programlarında Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Türkçe vb. derslerden en az üçüne yer veren Mesleki Eğitim Merkezleri 
  • Bünyesinde 5-12. sınıfların eğitim gördüğü görme, işitme ve zihinsel engelli devlet okulları

Belirtilen kurum/kuruluşlarda kadrolu ve tam zamanlı öğretmenler proje yürütücüsü olabilir. Ancak; Müdür, Müdür Yardımcıları ve Ücretli Öğretmen olarak görev yapanlar proje yürütücüsü olamaz.

 Başvuru süreci ve programla ilgili sorularınız için bt4006@tubitak.gov.tr e-posta adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

 

 Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi TÜBİTAK temsilciliğinin, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı Bilgilendirme Sunumu


İzleyicilerden Talep Edilen Hususlar:

 

1) arbis.tubitak.gov.tr adresi üzerinden ARBİS kaydının yapılması gerekmektedir. ARBİS kaydı olmayan izleyicilere, İzleyici ödemesi yapılamayacaktır.

2) İzleyici olarak görevlendirildikleri her bir proje için proje yürütücüsü ve okul müdürü ile irtibata geçerek, fuar tarihi hakkında bilgi alınması ve ilgili tarihlerde fuarların izlenmesi gerekmektedir.

3) İzleyici, izlenilen her bir Fuar için, aşağıdaki bağlantıda yer alan İzleyici Formunu eksiksiz olarak doldurması gerekmektedir. İzleyici, TÜBİTAK tarafından daha sonra izleyicilere bildirilecek olan sisteme -izleyiciye ait IBAN bilgileri ile birlikte- girmek üzere her proje için hazırlanmış olan İzleyici Değerlendirme Formu'nu muhafaza etmekle yükümlüdür.

4) TÜBİTAK Bilim Fuarları düzenlemek için en az 25 projenin hazırlanması ve sunulması gerekmektedir. Bu koşul, Millî Eğitim Bakanlığı'nın 5. ve 6. hizmet alanlarında bulunan okullar için en az 15 proje olarak belirlenmiştir. BİLSEM'lerin en az 25 proje hazırlaması gerekmektedir.

İzleyici Değerlendirme Formu:İNDİR

5)4006 Bilim Fuarları çağrı metnine ulaşmak için:

TÜBİTAK 4006-A Çağrı Metni için https://tubitak.gov.tr/sites/default/files/18842/4006-a_cagri_metni-ocak2023.pdf

TÜBİTAK 4006-B Çağrı Metni için https://tubitak.gov.tr/sites/default/files/18842/4006-b_cagri_metni-ocak2023.pdf

 TÜBİTAK 4006 PROJE ŞABLONU

 

*İlinizde yapılan fuarlarda, bilimsel yönüyle dikkat çeken projelerin olması halinde, fuara ait proje numarası ve proje sahibi öğrenci(ler)in isim bilgilerinin mustafa.orhan@tubitak.gov.tr adresine mail ile iletilmesini rica ediyoruz.

 

 Menüye Dön

 

 

Proje İle İlgili Nereden Destek Alabilirim?

 

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi bünyesindeki TÜBİTAK İl Ar-Ge Temsilciliği olarak öğretmen ve öğrencilerimize bilgilendirme, başvuru, uygulama ve sonuçlandırma gibi her türlü konuda destek olmaya devam ediyoruz. Bize arge20tubitak@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Menüye Dön

 

2023 DÖNEMİ TÜBİTAK 2204 ARAŞTIRMA PROJE YARIŞMALARI ÇAĞRI DUYURULARI YAYINLANDI

 

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından lise ve ortaokul öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen 2204-A Lise Öğrencileri , 2204-B Ortaokul Öğrencileri, 2204-C Lise Öğrencileri Kutup ve 2204-D  Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışmalarının 2022-2023 dönemine ilişkin çağrı duyuruları ve proje rehberleri 4.10.2022 tarihi itibariyle yayınlanmıştır.

2204 Araştırma Proje Yarışmaları'na katılmak isteyen danışman ve öğrencilerin öncelikle çağrı duyurularını ve rehberleri dikkatlice okumaları gerekmektedir. Proje hazırlık, yazım ve başvuru aşamaları ile ilgili her türlü soru ve sorunlarınızı Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü TÜBİTAK birimine, arge20tubitak@mail.com adresinden bildirebilir ve  destek talep edebilirsiniz.

 

2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın 2022-2023 dönemi başvuruları, 5 Aralık 2022 tarihinde başlar ve 5 Ocak 2023 tarihinde saat 17.30'da sona erer. Başvuru yapacak öğrencilerin (proje iki veya üç öğrenci tarafından hazırlanmışsa her bir öğrencinin) ve varsa danışmanın ARBİS'e kayıtlı olması gerekir.

Çağrı duyurusu ve proje rehberine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.tubitak.gov.tr/tr/yarismalar/icerik-lise-ogrencileri-arastirma-projeleri-yarismasi

 

2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın 2022-2023 dönemi başvuruları 19 Aralık 2022 tarihinde başlar ve 19 Ocak 2023 tarihinde, saat 17.30'da sona erer. Başvurular, danışman öğretmen tarafından çevrimiçi olarak yapılır.

Çağrı duyurusu ve proje rehberine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Afet sürecinden dolayı 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın son başvuru tarihi 7 Nisan 2023 Cuma günü saat 17.30'a kadar uzatılmıştır.

https://www.tubitak.gov.tr/tr/yarismalar/icerik-ortaokul-ogrencileri-arastirma-projeleri-yarismasi

 

2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması'nın başvuruları 7 Kasım 2022 tarihinde başlar, 2 Ocak 2023 tarihinde saat 17.30'da sona erer. Başvurular, https://ebideb.tubitak.gov.tr adresinden çevrimiçi olarak yapılır. Başvuru yapacak öğrencilerin (proje iki veya üç öğrenci tarafından hazırlanmışsa her bir öğrencinin) ve varsa danışmanın ARBİS'e kayıtlı olması gerekir.

Çağrı duyurusu ve proje rehberine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.tubitak.gov.tr/tr/yarismalar/icerik-2204-c-lise-ogrencileri-kutup-arastirma-projeleri-yarismasi

 

 

2204-D Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Projeleri Yarışması' nın başvuruları 7 Kasım 2022 tarihinde başlar, 2 Ocak 2023 tarihinde, saat 17.30'da sona erer. Başvurular, https://e-bideb.tubitak.gov.tr

adresinden çevrimiçi olarak yapılır. Başvuru yapacak öğrencilerin (proje iki veya üç öğrenci tarafından hazırlanmışsa her bir öğrencinin) ve varsa danışmanın ARBİS'e kayıtlı olması gerekir. (Bkz. https://arbis.tubitak.gov.tr)

Çağrı duyurusu ve proje rehberine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.tubitak.gov.tr/tr/yarismalar/icerik-2204-d-lise-ogrencileri-iklim-degisikligi-arastirma-projeleri-yarismasi

 

Tüm araştırma proje yarışmalarında, proje çalışması, http://www.tubitak.gov.tr/tr/yarismalar/icerik-lise-ogrencileriarastirma-projeleri-yarismasi adresinde bulunan şablon kullanılarak hazırlanır ve tek bir dosya halinde PDF formatında sisteme yüklenir. Proje hazırlığında kullanılması planlanan veri toplama araçlarının (test, anket, görüşme formu, vb.) elektronik başvuru sistemine PDF formatında yüklenmesi gerekir. Projenin metninin yüklenmesi yanında, kullanılan veri toplama araçlarının uygulanabilmesine ilişkin İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınmış izin belgesinin de taratılarak sisteme yüklenmesi gerekir. Bilimsel etik kuralları gereği kullanılacak veri toplama araçları hazır ise hazırlayan bilim insanından kullanım izni alınmalı ve sisteme yüklenmelidir.

Araştırma projesinin hazırlık aşamasında proje kapsamında kullanılacak veri toplama araçlarının okullarda öğrenci veya öğretmenlere uygulanması gerekiyorsa  İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden izin alınmalıdır. Alınacak izin 81576613-10.06.02-E.1563890 sayılı ve 21.01.2020 tarihli Araştırma Uygulama İzinleri 2020/2 sayılı GENELGE 'de belirtilen hususlara göre alınmalıdır. İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü izni almak için öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı Araştırma, Yarışma ve Sosyal Etkinlik (https://ayse.meb.gov.tr/basvurudev/ ) sayfasından Araştırma Uygulama İzni Ön Başvurusu yapılmalı, başvurunun çıktısı, genelgede istenen belgelerle birlikte başvuru yapan öğrencinin okulundan İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri'ne gönderilmelidir.

Proje kapsamında Milli Eğitime Bağlı Kurum ve Okullarda uygulanacak veri toplama araçlarının kullanım izni için gerekli belgeler:

1-     Projenin yöntem bilgisini içeren belge (Araştırma Uygulama İzinleri 2020/2 sayılı Genelge 5. maddede   belirtilen bilgileri içerir.)

2-       Ölçek /Anket İzin Dilekçesi (Hangi kurumda, ne zaman, kimlere, nasıl uygulanacak belirtilmeli.)

3-       Çalışma materyali örneği(Anket, form, ölçek, gönüllü Onam Formu vb. )

4-       Başvuru Formu (ayse.meb.gov.tr üzerinden alınan)

5-       Araştırma İzni Başvuru Taahhütnamesi (ayse.meb.gov.tr üzerinden alınan)

6-       Veli izin onam formu

 

Araştırma Uygulama İzinleri 2020/2 sayılı Genelge indir.

Araştırma İzni Başvuru Taahhütnamesi indir (Genelge içinde 13. Maddede bahsedilmektedir.)

Menüye Dön

Yayın Tarihi: 27.02.2023