Page 15 - KÜLTÜR DURAĞINDA DENİZLİ
P. 15

ÇAL









               İlçem z  okullarından  Süller  Cumhur yet

     İlkokul’nda, öğrenc lerle b rl kte bulundukları
     yöreye  a t  yemekler  tesp t  ed lm şt r.  Çalışma

     sürec nde  a leler n  desteğ nden  yararlanılmış
     ve  yöreye  özgü,  evde  yapılab lecek  yemekler

     bel rlenm şt r.  Her  öğrenc ye  b r  yemek
     seç lm ş        ve     bu      yemekler n           tüm        yapım

     aşamaları,  püf  noktaları   le  b rl kte  a leler n
     kontrolü          altında          öğrenc ler           tarafından

     hazırlanması  sağlanmıştır.  Öğrenc ler,  hazır-
     ladıkları  yemekler   sınıfa  get rerek  serg lem ş

     ve  yapım  aşamaları   le  yemekler n  özell kler
     hakkında arkadaşlarına b lg  verm şlerd r.




          İlçem z okullarından Süller Ortaokulu’nda,
     yaşadığımız  Çal  Süller  Mahalles 'nde  esk den
     ber  b l nen, Dığan Katmer , Oğlamaç, Keşkek

     ve  Kabak  Tatlısı  yapılıp  yen lm şt r.  Yöresel

     yemekler m z n  görseller   ve  yapılışları  hak-
     kında b lg  ver lm şt r.

           İlçem z  okullarından  Şeh t  Ramazan  Us
     İmam  Hat p  Ortaokulu’nda,  öğrenc ler m zle

     b rl kte,  yöresel  ürünler m z  okula  get r lerek
     okul  g r ş nde  sunum  masası  hazırlanmış  ve

     öğrenc ler m z n hem eğlend ğ  hem de
     yöresel  y yecekler m z   tanıdığı  key fl   b r

     etk nl k gerçekleşt r lm şt r.

















                                                          15
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20