Page 18 - KÜLTÜR DURAĞINDA DENİZLİ
P. 18
ÇİVRİL
Türk ye Yüzyılı Maar f Model Öğret m
Programı kapsamında, 2024-2025
Eğ t m-Öğret m yılında resmî ve özel
lkokul le ortaokullarda uygulamaya
konulan “Kül-tür Durağında Den zl ” İy
Uygu-lamalar Çalışması doğrultusunda
lçem zde, Aralık ayına a t gerçekleşt r len
faal yetler şunlardır:
1.İlçem ze a t yöresel yemekler n yapılış
v deoları öğrenc ler m ze zlet ld .
2.Öğrenc ler, yemekler n yapılışını sınıfta
anlatarak, a leler n n yardımıyla yemek
p ş r p bu süreçler fotoğraf ve v deo le
kaydett ler.
3.Yöresel yemekler m zden keşkek, baz-
lama, bükme, kapama, hamursuz ve helva
yapıldı.
4.Okullarımızda, öğretmenler m z ve vel -
ler m z n katkılarıyla yöresel yemekler
hazırlanarak öğrenc lere dağıtıldı.
5.Yöresel yemeklerle lg l b lg ler ve
görseller çeren panolar okullarda hazır-
lanarak serg lend .
Bu faal yetler, öğrenc ler m z n yöresel
kültüre olan farkındalıklarını artırmış,
geleneksel değerler m z koruma ve
gelecek nes llere aktarma b l nc oluş-
turmuştur.
18