Page 18 - KÜLTÜR DURAĞINDA DENİZLİ
P. 18

ÇİVRİL









         Türk ye Yüzyılı Maar f Model  Öğret m
    Programı              kapsamında,                2024-2025

    Eğ t m-Öğret m  yılında  resmî  ve  özel
     lkokul        le     ortaokullarda            uygulamaya

    konulan  “Kül-tür  Durağında  Den zl ”  İy
    Uygu-lamalar  Çalışması  doğrultusunda

     lçem zde, Aralık ayına a t gerçekleşt r len
    faal yetler şunlardır:

    1.İlçem ze  a t  yöresel  yemekler n  yapılış
    v deoları öğrenc ler m ze  zlet ld .

    2.Öğrenc ler,  yemekler n  yapılışını  sınıfta
    anlatarak,  a leler n n  yardımıyla  yemek

    p ş r p  bu  süreçler   fotoğraf  ve  v deo   le
    kaydett ler.

    3.Yöresel  yemekler m zden  keşkek,  baz-

    lama, bükme, kapama, hamursuz ve helva
    yapıldı.

    4.Okullarımızda,  öğretmenler m z  ve  vel -
    ler m z n  katkılarıyla  yöresel  yemekler

    hazırlanarak öğrenc lere dağıtıldı.
    5.Yöresel  yemeklerle   lg l   b lg ler  ve

    görseller   çeren  panolar  okullarda  hazır-
    lanarak serg lend .

         Bu faal yetler, öğrenc ler m z n yöresel
    kültüre  olan  farkındalıklarını  artırmış,

    geleneksel          değerler m z              koruma          ve
    gelecek  nes llere  aktarma  b l nc   oluş-

    turmuştur.















                                                          18
   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23