Page 10 - KÜLTÜR DURAĞINDA DENİZLİ
P. 10
BULDAN
İlçem z okullarından Alacaoğlu İlkokulu/
Ortaokulu olarak, çalışma kapsamında,
Buldan’ın yöresel lezzetler nden olan Balcan
Soğan hazırlanarak öğrenc lerle etk nl k
gerçekleşt r lm şt r.
B r d ğer lçem z okullarından Ahmet
Terz oğlu İlkokulu’nda, yemekler m z teması
kapsamında vel lerle ş b rl ğ ç nde
etk nl kler gerçekleşt r lm şt r. Den zl
yöres ne a t balcan-soğan, kuru patlıcan ve
b ber dolması, keşkek, tarhana çorbası g b
yöresel yemekler n yanı sıra bu bölgede
yet şen cev z, badem, kestane, mısır ve
muşmula g b yem şler n sunumları yapıldı.
İlçem z okullarından Güngör Cer t
Cumhur yet İlkokulu’nda, öğrenc ler m z
sınıflarında turşu kurma, yoğurt mayalama ve
zeyt n kurma etk nl kler gerçekleşt rm şt r.
Ayrıca, Buldan’a özgü yemekler araştırarak
balcan-soğan dürümünü öğrenm şlerd r.
A leler nden çağla dövmes yapımını öğrenen
öğrenc ler, beslenme saat nde çağla dövmes n
tatma fırsatı bulmuşlardır.
10