Page 10 - KÜLTÜR DURAĞINDA DENİZLİ
P. 10

BULDAN









                  İlçem z  okullarından  Alacaoğlu  İlkokulu/
        Ortaokulu            olarak,        çalışma          kapsamında,

        Buldan’ın  yöresel  lezzetler nden  olan  Balcan
        Soğan         hazırlanarak            öğrenc lerle           etk nl k

        gerçekleşt r lm şt r.



              B r  d ğer   lçem z  okullarından  Ahmet
        Terz oğlu  İlkokulu’nda,  yemekler m z  teması

        kapsamında              vel lerle         ş      b rl ğ         ç nde
        etk nl kler             gerçekleşt r lm şt r.                 Den zl

        yöres ne  a t  balcan-soğan,  kuru  patlıcan  ve

        b ber  dolması,  keşkek,  tarhana  çorbası  g b
        yöresel  yemekler n  yanı  sıra  bu  bölgede
        yet şen  cev z,  badem,  kestane,  mısır  ve

        muşmula g b  yem şler n sunumları yapıldı.



                 İlçem z        okullarından             Güngör          Cer t

        Cumhur yet              İlkokulu’nda,             öğrenc ler m z
        sınıflarında turşu kurma, yoğurt mayalama ve

        zeyt n  kurma  etk nl kler   gerçekleşt rm şt r.
        Ayrıca,  Buldan’a  özgü  yemekler   araştırarak

        balcan-soğan              dürümünü              öğrenm şlerd r.
        A leler nden  çağla  dövmes   yapımını  öğrenen

        öğrenc ler, beslenme saat nde çağla dövmes n
        tatma fırsatı bulmuşlardır.























                                                          10
   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15