Page 12 - KÜLTÜR DURAĞINDA DENİZLİ
P. 12
ÇAL
İlçem z n kültürel zeng nl kler n tanıtmak
amacıyla Kültür Durağında Den zl İy
Uygulamalar Çalışması Aralık ayı “ Yemek-
ler m z “ teması kapsamında;
İlçem z okullarından Akken Cumhur yet
İlkokulu Ortaokulu’nda; öğrenc ler m zden,
yemekler a leler yle b rl kte p ş rerek yapılış
aşamalarını öğrenmeler ve ardından bu
b lg ler arkadaşlarına anlatmaları stenm şt r.
Hazırlanan yemekler görsellerle desteklenerek
tüm okula tanıtılmıştır. Etk nl k kapsamında;
Çal’ın yöresel yemekler nden Börülce Gevreğ ,
Tarhana Çorbası, Keşkek, Merc mekl Bulgur
P lavı, Ispanak Köklü Pancar Turşusu ve Aşure
tadılarak öğrenc ler m ze sunulmuştur.
İlçem z okullarından Cumhur yet
Ortaokulu’nda, dığan katmarı, kabak tatlısı,
keşkek, oğlamaç tar fler öğrenc lerle
paylaşılarak yöresel yemekler tanıtılmıştır.
12