Page 12 - KÜLTÜR DURAĞINDA DENİZLİ
P. 12

ÇAL













         İlçem z n kültürel zeng nl kler n  tanıtmak
    amacıyla          Kültür         Durağında            Den zl         İy

    Uygulamalar  Çalışması  Aralık  ayı  “  Yemek-
    ler m z “ teması kapsamında;



              İlçem z  okullarından  Akken  Cumhur yet

    İlkokulu  Ortaokulu’nda;  öğrenc ler m zden,
    yemekler   a leler yle  b rl kte  p ş rerek  yapılış

    aşamalarını  öğrenmeler   ve  ardından  bu
    b lg ler  arkadaşlarına anlatmaları  stenm şt r.

    Hazırlanan yemekler görsellerle desteklenerek
    tüm  okula  tanıtılmıştır.  Etk nl k  kapsamında;

    Çal’ın yöresel yemekler nden Börülce Gevreğ ,
    Tarhana  Çorbası,  Keşkek,  Merc mekl   Bulgur

    P lavı, Ispanak Köklü Pancar Turşusu ve Aşure

    tadılarak öğrenc ler m ze sunulmuştur.



            İlçem z            okullarından               Cumhur yet
    Ortaokulu’nda,  dığan  katmarı,  kabak  tatlısı,

    keşkek,           oğlamaç           tar fler          öğrenc lerle
    paylaşılarak yöresel yemekler tanıtılmıştır.





























                                                          12
   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17