DENİZLİ İL MEM ARGE

Oğuz Saygın Denizli’deydi

Denizli İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve EN&Dİ Akademi Danışmanlık tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Koçluk, Öğrenci Koçluğu ve Kolay Öğretme Teknikleri’ konulu konferans Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde ve PAÜ Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Konferansa aday öğretmen ve öğretim görevlileri katıldı. 
Oğuz Saygın Denizli’deydi

Millî Eğitim Bakanlığı’nca ilk defa uygulamaya konulan altı aylık Aday Öğretmen Yetiştirme süreci Denizli’de dolu dolu devam ediyor. Aday öğretmen yetiştirme süreci okul dışı faaliyetler programı çerçevesinde; Kişisel Gelişim ve NLP Uzmanı Oğuz Saygın, Denizli İl Millî Eğitim’de bulunan 370 aday öğretmenle Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesinin Konferans salonundan bir araya gelerek koçluk, öğrenci koçluğu ve öğretmen teknikleri hakkında sunumda bulundu.

Kişisel Gelişim ve NLP Uzmanı Oğuz Saygın, insanları tanımanın bir sanat olduğunu belirttiği konuşmasında iletişim sanatları, kelimelerin öğrenmedeki rolü ile beden dilinin kullanılmasına yönelik örneklemelerle sunum yaptı.

 

NİÇİN NE NASIL NEREDE?

Aday öğretmenlere, öğrenciye nasıl yaklaşılması konusunda bilgiler veren Saygın, ‘Niçin, Ne, Nasıl, Nerede’ şeklinde tekniklerle yaklaşılması gerektiği konusunda bilgiler verdi. Seminer boyunca birbirinden ilginç bilgilere yer veren Saygın, dinleyicilerle kurduğu iletişim ve izleyicileri sahneye davet ederek yaptığı pratik çalışmalarla oldukça keyifli bir sunum gerçekleştirdi. Kişiler arasındaki iletişimin sağlıklı yapılabilmesi için en önemli faktörlerden birinin beden dilini doğru kullanmak olduğunu anlatan Saygın, kelimelerin vücut dili ile önem kazandığını ifade etti.

 

RENKLERLE KARAKTER ANALİZİ

Dört çeşit insan kişiliği olduğunu belirten Saygın, bunların her birinin bir rengi temsil ettiğini kaydederek, kırmızının ikna yeteneğini, yeşilin sessiz, sakin ve hayır diyemeyeni, sarının başına buyruk bir yapıda dağınık, komik ve rahat insanı gösterdiğini; mavinin ise disiplinli, programlı, titiz ve düzenli insanların kişiliğini temsil ettiğini açıkladı. Bu yüzden öğrencilerin de buna göre değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Saygın, “ Her öğrencinin anlayabileceği türden eğitim vermeniz gerekmektedir. Görsel, işitsel ve duyuşsal öğrenme kapasitesine sahip öğrencilere bu tarzdan yaklaşılmalı ve anlatacağınız konulara hepsinin dikkatini çekmek için bir sunum yapmanız yeterli olacaktır.” dedi.

 

Denizli İl Millî Eğitim Şube Müdürü İlhami Taylan, seminer sonunda İl Millî Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz adına teşekkür ettiği Saygın´a bir buket çiçek ve günün anısına plaket takdim etti. Program sonunda Saygın, aday öğretmenler için kitaplarını da imzaladı.

MEHMET AKİF ERSOY MAHALLESİ 29 EKİM BULVARI 50.SOKAK NO.2 MERKEZEFENDİ / DENİZLİ - 0 258 265 55 54

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.